Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
Contact


U.S. Open-titeln är första steget mot 1.000.000 .
2006-05-01

U.S. Open är den viktigaste tävlingen på hela året. Inte för pengarnas skull utan för det faktum att en vinnare i denna tävling glöms aldrig bort. Samtidigt är tävlingen den första av tre som ingår i “The Jackson Hewitt $1,000,000 Challenge.” Om en spelare vinner U.S. Open, World Championship och Dester´s Tournament of Champions så skrivs miljonchecken ut till den spelaren.
Finalspelet är en klassisk stegfinal som inleds med matchen mellan Robert Smith och Michael Fagan. Vinnaren tar sig an Tommy Jones i en match där en finalbiljett ligger i potten. En final där segraren i matchspelet, Ryan Shafer väntar för att spela hem sin första Major i karriären.
Finalen visas i Viasat Sport 1, måndag 1 Maj 19.00 och tisdag 2 Maj 12.45

Robert Smith, 32 år.
8 säsonger. 6 titlar. Rankad 15.
Snitt, 224,26
1999 vann han vid 19 års ålder det Amerikanska amatörmästerskapet som den yngste genom tiderna. Nu är han mest känd som ”King of the revs” på Touren. Hastighet är heller inget han bangar för och har fått uppmätt bollfarter på nära 55 km/h och 27 rotationer. Detta att jämföra med vad som är snittet på Touren. 28 km/h och 16 varv.
Största framgången är från 2000 då han vann U.S. Open.

Michael Fagan. 25 år.
4 säsonger. Inga titlar. Rankad: 25.
Snitt: 219,89
Han är tillbaka i TV-rutan efter bara två veckor. I Bayer Atlanta Classic fick han äntligen visa upp sig för de svenskar som inte vari i Jönköping och såg honom för två år sedan i Husqvarna International. Hans komplicerade spelsätt har fått många bowlingexperter att höja på ögonbrynen liksom hans märkliga borrning av klotet.
Förra veckan var han åter i Sverige för spel i Husqvarna International. Bara några timmar efter att han anlänt till Jönköping gick han upp på banorna för att, som han sa ”Värma upp lite grand.” De första tre serierna var långt ifrån Fagan-klass, 585. Avslutningen var desto bättre, en bra bit över 800 och en säker finalplats.
Han fortsatte i finalen med 1368 till en tredjeplats och fick från den positionen se Peter Ljung slå sig fram till en match mot PBA-proffset. Lika förvånad som Ryan Shafer var i Tyskland i september då ”Ljungen” sopade banan med proffset, var nu Fagan som var lika mycket statist som sin landsman. Han lovade dock att komma tillbaka till Sverige fler gånger. Michael är en härlig spelare att se med en stor framtoning av ”Never-ever-give-up”-andan. Denna vecka är han ute efter revansch för semifinalförlusten mot Mike Scroggins i Bayer Atlanta Classic

Robert Smith, 32 år.
8 säsonger. 6 titlar. Rankad 15.
Snitt, 224,26
1999 vann han vid 19 års ålder det Amerikanska amatörmästerskapet som den yngste genom tiderna. Nu är han mest känd som ”King of the revs” på Touren. Hastighet är heller inget han bangar för och har fått uppmätt bollfarter på nära 55 km/h och 27 rotationer. Detta att jämföra med vad som är snittet på Touren. 28 km/h och 16 varv.
Största framgången är från 2000 då han vann U.S. Open.

Tommy Jones. 28 år.
Bild nedan t.h. © www.pba.com
6 säsonger. 7 titlar. Rankad: 5.
Snitt: 222,99
Efter 18 kvalserier ledde Tommy Jones med 6 poäng före Jason Hurd. Han fick frågan hur han såg på sin situation inför de avslutande 9 serierna.
- Jag känner ingen press på mig. Man vill inget annat än att vinna tävlingen men jag känner ingen press. Trots att det är den här tävlingen man verkligen vill vinna om man skall vinna en Major. Det är det längsta formatet (27 kvalserier och 24 spelare i Round Robin-spel) och det på de tuffast tänkbara banförhållandena.
Efter det sista kvalpasset låg han fortfarande i topp men ansåg inte att det betydde någonting.
- Vi är 24 spelare kvar som skall möta varandra nu, så vem som helst som är kvar i tävlingen kan vinna den. Men det är klart att vinna kvalet är ju en markering…
Tommy är på väg att skaffa sig en position som Världens Bäste Bowlare. Han är ruskigt säker i TV-finaler och har en precision i sitt spel som är fantastisk. Om bollen behöver vända på ribba 2 så vänder han den där. Att marginalen utåt är ingenting, bekymrar honom inte ett dugg. De visade han i årets första final, Tulsa Championship. 10 raka kryss mot Wes Malott som också försökte vända bollen på ribba 2. I Wes strävan att hålla liv i matchen missade han med 3 ribbor åt det sämsta hållet och med ett rännslag gav han Tommy motorväg till årets första titel.
Hittills i år har han vunnit 3 titlar, Japan Cup, Tulsa Championship och Bayer Atlanta Classic. Något han var ganska nöjde med inför U.S. Open. Men den första Major-titeln hägrar.

Ryan Shafer, 39 år.
19 säsonger. 4 titlar. Rankad: 19.
Snitt 217,43

När man-mot-man spelet var över toppade, något oväntat Ryan Shafer finalfältet och var garanterad en finalmatch. Ryan som anser att denna tävling är den mest betydelsefulla på hela Touren, ser fram emot U.S. Open varje år. Liksom förra året ledde han efter 8 spelade matcher men då lyckades han inte hålla sig kvar i toppkvartetten. Bättre gick det i år. Han var knappt före Tommy Jones som sin tur hade ett stort avstånd ner till Michael Fagan.
- Jag vill verkligen inte upprepa förra årets ras. Nu har jag ett bra läge för denna Major-titel, sade han inför finalen.
Ryan är Tourens mest inrutade spelare. Han använder till exempel samma (synliga) kläder under en hel tävlingsvecka. Inför varje slag så tar han upp klotet med vänster hand för att sedan stoppa i högerfingrarna. Listan kan göras mycket längre på vilka upprepande saker han gör varje gång han skall spela.
Men den lilla plåtlådan han alltid har fäst i sitt byxbälte har inget med det att göra. Det är helt enkelt en insulinpump som håller koll på hans nivåer under tävlingens gång.
SuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...