Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
ContactMika gör ett tredje försök att vinna sin sjunde PBA-titel
2006-03-13

Walter Ray Williams jagar sin 41:a titel på den amerikanska PBA-touren. De flesta tror att han kommer att tangera Earl Anthonys rekord under denna säsong. Och inget hade varit lämpligare för honom än att ta den felande titeln i den finalen som visas denna vecka på Viasat Sport. Då avgörs nämligen Earl Anthony Medford Classics i Oregon. Men i kvartsfinalen hade han oturen att stöta på Mika Koivuniemi som vunnit de två senaste matcherna dom emellan. I den sjunde serien avgjorde Mika med 6 raka kryss och därmed grusades WRJ:s chanser att komma upp jämsides med legenden Earl Anthony. I veckans finalspel får vi, förutom Mika, även se Tim Criss, Brian Himmler och Ritchie Allen. Tävlingen visas i Viasat Sport 1, måndag 13/3, 19.00 och tisdag 14/3 12.45

Tim Criss, 39 år.
Bild ovan t.v.
21 säsonger. 5 titlar. Rankad: 35.
Snitt, 217,63

De som tycker att PBA-bowlingen innehåller för många spelare med höga bollfarter och mycket varv kommer att få en ny favorit i Tim Criss. Anledning till att han går under benämningen ”Turtle” på PBA-touren har just med klothastigheten att göra. Årets säsong har inte varit speciellt framgångsrik. Han har tagit sig till matchspel vid fyra tidigare tillfällen och där bara vunnit en av fyra matcher. Men i Oregon stämde spelet och han kvalade in som 9:e spelare. På väg till semifinalen så vann han mot Mike Devaney (4-1), Chris Collins (4-2) och Tom Daugherty (4-2). De fem vunna titlarna kom under åren 1997 – 1999. Störst av dessa är Majortiteln i PBA National Championship 1999. När Tim visar sig i TV-rutan är det nästan 3 år sedan sist han medverkade i en TV-final.

Brian Himmler, 32 år.
Bild ovan t.h.
14 säsonger. 3 titlar. Rankad: 33.
Snitt, 217,44

Brian fick smeknamnet ”Chief” redan som liten då var den som bestämde vad som skulle göras och när det skulle göras. Namnet har hängt kvar i alla år och det passar in på honom lika bra fortfarande. I den grupp av bowlare som Brian umgås mest med på touren är han den naturlige ledaren. En av hans närmsta vänner på touren är norske Tore Torgersen som han reser och bor tillsammans med på de långa resorna kors och tvärs över den amerikanska kontinenten. Brian anslöt sig till PBA-touren 1992 och fick vänta ända tills 1999 innan han tog sin första titel, Albuquerque Open, i sitt åttonde TV-framträdande. Där slog han först ut Brian Voss med 253 – 230 och vann sedan i finalen mot Chris Barnes med siffrorna 228-161. Därefter har det blivit ytterligare två titlar, båda i Vernon Hills 2003 och 2004. I finalen 2003 mötte han Mika Koivuniemi. Året efter fick Mika chans till revansch i matchspelet men återigen var Brian den starke och vann med 4-0. I Oregon finns det en möjlighet för Brian att för andra gången i karriären möta Mika i en stor final.

Brian Himmler och Tim Criss har inte tidigare mötts i matchspel.

Mika Koivuniemi, 38 år.
Bild nedan t.v.
7 säsonger. 6 titlar. Rankad: 7.
Snitt, 223,73

Nu är det tredje gången denna säsong som finländske Mika gör ett försök att nå sin sjunde titel på touren. På väg till semifinalen har han övertygat. Han kvalade in som två med 3174 över de 14 serierna (snitt 226,7) och slog sedan ut David Traber (4-1), Brad Angelo (4-0) och Walter Ray i en hård 7-seriersmatch. Mika håller en plats bland de 10 bästa i poängligan och kommer att nå en biljett till nästa års tour den vägen. Men han vill inget hellre än att vinna på det andra sättet. Nämligen att spela hem ytterligare en titel. I höstas passerade han summan 700.000 $ i inspelade prispengar och han är på god väg att komma till den exklusiva skara som spelat hem mer än en miljon dollar på touren. Av de 58 spelare som har ”exemption” till årets tour är det bara 12 stycken som inför den här tävlingen var medlemmar i Miljonklubben.

Ritchie Allen, 27 år.
Bild nedan t.h.
6 säsonger. 1 titel. Rankad: 93.
Snitt, 216,98

Debuterade på touren i januari år 2000 med en blygsam 90:e plats som resultat. Säsongen efter är Ritchies bästa hittils. En sjunde plats i U.S. Open och en sjätte plats Orleans Casino Open kom innan han i Dallas Open i februari 2002 vann en mycket spännande final mot Rick Steelsmith. Med fem raka strikes från ruta 6 lyckades han spurta ikapp och vinna finalen med nio käglor. Efter den triumfen har det gått trögt för Richie. På de efterföljande 2 säsongerna blev det bara två placeringar bland de 10 bästa. Förra säsongen kvalade han endast in till två tävlingar. Och hittills i år har det som bäst blivit en nionde plats i Chicago Open sedan han förlorat den avgörande serien i 16-delsfinalen mot Joe Ciccione med en kägla. På väg till denna semifinal var han nära att åka ur tävlingen i den första matchen. Tommy Deutz Jr. öppnade med dubbla 255-serier och såg ut att ha matchen under kontroll. Ritchie vaknade dock till liv och de nästa fyra seriena mot Delutz. Liksom nästa 4 serier mot Blaise Bedolla och därefter bara tappa en serie mot Patrick Allen. Så när Mika tar sig an Ritchie i så är han riktigt het.

Mika och Ritchie har inte tidigare mött varandra i matchspel

BeA Nilsson
Photo credit to www.pba.com

SuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...