Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
ContactJack Jurek i Färg-TV för första gången !
2006-02-27

Mike Scroggins och Mike Wolfe(bild ovan)
Jack Jurek och Chris Collins(bild nedan)
© www.pba.com


Veckans PBA-final i Viasat Sport 1 visas lite senare än vanligt på måndagen beroende på att den allsvenska ishockeymatchen mellan Rögle och Malmö spelas på bowlingmagasinet STRIKE’s normala sändningstid. Istället repriseras finalen två gånger under veckan. Finalen från Empire State Classic, New York visas måndag 21.30, tisdag 10.45 samt onsdag 14.30. Storfavorit till segern är Mike Scroggins som nu gör sitt tredje framträdande i Viasat denna höst. Mike Wolfe såg vi i premiärfinalen från Tulsa Championship i säsongsinledningen. Chris Collins gör sin TV-premiär medan Jack Jurek inte har synts till i en TV-final sedan 1998.

Mike Scroggins, 41 år.
15 säsonger. 3 titlar. Rankad: 18.
Snitt, 220,59

Scroggins är mitt i en drömsäsong. Han har redan säkrat livet på PBA-touren i ytterligare 2 säsonger framåt efter sin vinst i USBC Masters.. Därmed har han med råge överträffat det primära målet för denna säsong som var att nå en ”exemption” till nästa säsong. Nu har han skrivit om målbilden och siktar på att nå en position bland de 4 bästa i PBA:s poängliga. Att han konkurrerar med Patrick Allen om att vara den bäste vänsterhänte spelaren på touren är inget mål för honom men han välkomnar gärna den inofficiella utmärkelsen.
- Det konstiga är att jag inte har ändrat på någonting i mitt spel till denna säsong. Allt har bara liksom fallit på plats, konstaterar han.
På väg till finalspelet har han gått som en ångvält. Han snittade drygt 242 på de inledande 14 serierna med sin Track Arsenal och hade sedan inga större problem att nå semifinalen. 12 vunna serier och bara tre förlorade.

Mike Wolfe, 29 år.
4 säsonger. 1 titel. Rankad: 23.
Snitt, 219,88

Visade redan vid 12 års ålder att han var en talang utöver det vanliga. Innan han hunnit fylla 13 år hade han noterat två 300-serier. Har sedan 15 års ålder helt och hållet levt på att spela bowling. I semifinalen i Tulsa förlorade han mot Wes Malott på grund av två omöjliga genomskärare (4-6-7-10 och 7-10). Efter den semifinalförlusten har det gått ganska trögt för Mike fram till denna tävling. En trettonde plats i Chicago är det enda glädjeämnet. Men i denna New York-tävling har han krossat allt motstånd fram till finalen. Mot David Traber snittade han 260 och vann med 4-2. Pete Weber slogs tillbaka med samma siffror i en match där Wolfe även dundrade in en 300-serie. Patrick Healy Jr. Fick bara med sig 1 vunnen serie när Wolfe slog 1203 på de fem serierna i kvartsfinalen. Så även om Mike Scroggins är storfavorit i denna semifinal så är Mike Wolfe absolut inte chanslös.

Scroggins och Wolfe har mötts vid två tidigare tillfällen. Båda gångerna har Mike Scroggins vunnit med 4-1. I Orange Contry Classic förra säsongen hjälpte det inte ens med en 300-serie av Wolfe för att fälla den store Scroggins.

Jack Jurek, 42 år.
21 säsonger. 1 Titel. Rankad: 78.
Snitt, 207,57

Fick en biljett till 2005/2006 års PBA Tour genom att vinna PBA Central Region. Slog igenom 1984 som 21-åring med att vinna World Cup som då spelades i Australien. Samma år fick han också utmärkelsen Amateur Bowler of the Year. Han anslöt sig till PBA 1986 och kämpade länge innan han fick kliva ända upp i topp i en tävling. Året var 1995 och tävlingen, Windsor Locks, Connecticut. I finalen besegrade han David Traber med 231-228. Inför semifinalen sade Traber:
- Jag har varit runt i USA i 20 år och tävlat och även om det inte alltid har gått så bra så älskar jag livet som resande bowlare. På senare år har frågan blivit mer och mer påträngande om jag någonsin kan komma tillbaka till den absoluta toppen. Det var ju så länge sedan jag var i en TV-final senast. Jag tror det var på den tiden det fortfarande var svart-vita sändningar, konstaterade han med en glimt i ögat.
På väg till semifinalen slog han i tur och ordning ut Brad Angelo 4-1, Mika Koivuniemi 4-2 samt Ryan Shafer 4-2

Chris Collins, 36 år.
5 säsonger. Ingen titel. Rankad: 71.
Snitt, 214,73

Egentligen skulle denna semifinalplats ha tillhört Mike Machuga, mannen med den spektakulära segergesten i form av en störtdykning ut i banan. Mike var på väg att bli den tredje spelaren som tagit sig till semifinal via 12-0 i vunna serier. Men efter att Mike tagit en komfortabel 3-0 ledning mot Chris efter serieföljden 254-300-220 så vaknade Chris upp och gjorde något som nästan är en omöjlighet. 264-259-232-256 gav fyra raka vinster och semifinalplats.
- Egentligen hade jag inte tänkt ställa upp här. Jag spelade så fruktansvärt dåligt förra tävlingen. Det har varit en tuff inledning på säsongen och jag kände att jag behövde en paus. Men jag beslutade mig trots att allt spela här och det ångrar jag inte nu.
Chris fick sin plats till årets Tour genom att i den allra sista serien i sommarens Tour Trials med en 232-serie ta sig till den sjunde och sista kvalificerande platsen. Detta är hans första TV-framträdande. Som bäst tidigare har han en nionde plats i Detroit Open i november 2002. Då satte Mike Scroggins stopp för hans väg mot en titel. Kanske siktar Chris på en revansch i denna tävling.

Jack och Chris har inte tidigare mött varandra i matchspel

BeA NilssonSuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...