Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
ContactHård kamp mot käglorna i Lidingö
2006-02-13

Årets andra deltävling på den svenska SuperSix-touren avgjordes förra helgen på Lidingö i Super Bowl som hallen heter. Liksom förra året visade sig finalkäglorna vara ytterst svårflirtade. I kvalet och under finalsöndagen stod höjdarserierna som spön i backen men i den TV-sända finalen var det inte lika lätt för de fyra spelarna att hitta sitt strikespel. Istället gällde det att vårda spärrspelet med en förhoppning att få en eller annan dubbelstrike. I veckans final får vi se två världsmästare och två mindre meriterande bowlare.

Tomas Leandersson, Team Pergamon, 39 år. Licenssnitt 225
Han börjar bli ett av de mer kända ansiktena i måndagens STRIKE-magasin. Detta är den fjärde gången denna säsong som Degerforssonen är i Viasat Sport. Hans bowlingkarriär tog ordentlig fart i början av 80-talet när förre landslagsspelaren Josef Wiener blev hallföreståndare i den lilla bruksorten. Josef gjorde en storsatsning på juniorerna som fick lära sig bowling från grunden. De fick också själva vara med att utveckla intresset för bowling. Ett av greppen var att införa bowling till discomusik och dämpad belysning. Idag finns discobowling i stort sett i varenda hall, men det var faktiskt i Degerfors det började. Tomas är idag lika bra som han alltid har varit, hans förmåga att läsa av banförhållanden i kombination med sin rutin gör att han är allt annat än en önskemotståndare i matchspel. I prisskåpet finns bland annat guldmedaljer från världsmästerskapen 1995, 1999 och 2003.

Martin Larsen, Team Pergamon,
26 år. Licenssnitt 211
Började spela som 9-åring på grund av att bowlingen alltid haft en central roll i familjen. Idag är Martin så gott som given i landslaget och var med i det svenska lag som spelade hem 5-mannaguldet i VM 2003. Tillsammans med Robert Andersson blev det också ett brons i 2-manna. Hans mål är att nå en plats på den amerikanska proffstouren, PBA. För att ta sig dit så lägger Martin ner ungefär 15 timmar i veckan på träning, bowlingteknik och fysisk träning. Dessutom är helgerna i regel fyllda med individuella tävlingar eller seriespel. Men det hindrar inte honom att ibland hjälpa klubbkompisarna "Klossen" och "Malten" (Mats Olsson och Michael Ahlqvist) som driver Pro-Shopen GAPS Bowling. Martin som vann Malta Open 2002 och Olympia Tournament 2003 är på jakt efter sin första seger på SuperSIx-touren

Andreas Andersson, BK Joker,
24 år. Licenssnitt 199
Tävlingens stora överraskning. Under söndagens finalspel halkade han efter toppkvartetten och låg inför de två avslutade serierna bara på en åttonde plats. Då slog han till med sitt livs första 300-serie som tog honom till TV-finalen men också en biljett till Las Vegas som var ett extrapris som huvudsponsorn www.staffpoker.com gav till den som slog en perfekt serie under finalpasset. Andreas kan i finalen spela helt utan någon press. Det är en stor sensation att han är i semifinal och han kunde inte ha gett sig själv en bättre födelsedagspresent. Han kvalade in till finalen som 23-åring men spelar den som 24-åring. Han har spelat bowling i halva sitt liv, först i Torslanda och sedan 7 år tillbaka tillhör han Joker. Andreas var med i SM-slutspelet 2001 och fick där ett lagsilver. Årets säsong har varit tung, förutom ett kanonresultat i en B-lagsmatch i Kungsbacka i höstas, 985. Just nu är han utanför Jokers A-lag och kämpar för att ta sig tillbaka och med hjälp av sponsorn Ulf Granath vill han också etablera sig i Sverigeeliten.

Dennis Eklund, Amiki,
26 år. Licenssnitt 213
Började med bowling av samma anledning som Martin. Pappa Christer är en av svensk bowlings stora profiler. Stöttepelare i Amiki och före detta svensk förbundskapten för damlandslaget. Dennis har länge ansetts som ett stort bowlinglöfte men har inte riktigt slagit igenom än. Kanske är det under denna säsong det skall ske. I bortamatchen mot Sundbybergs IK i Mellanallsvenskan för en månad sedan bevisade Dennis att han kan spela fantastisk bowling. Resultatet 1071 på fyra serier (snitt 268) är inget annat än helt fantastiskt. Till vardags arbetar Dennis på Bowlingpalatzet i Högdalen som drivs av familjen Eklund. Tillsammans med klubbkompisen Erik Andersin spelar Dennis i alla de stora tävlingarna i Skandinavien och i flera av tävlingarna på Europatouren. Nästa mål är att få ekonomi för att åka till USA i sommar och spela i Las Vegas. Det projektet är nästan i hamn. Detta är Dennis första TV-framträdande men knappast hans sista.

BeA Nilsson

Finalen från Lidingö visas i Viasat Sport 1 måndag 19.00 och tisdag 13.00.


SuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...