Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
ContactMika i Viasat Sport
2005-12-12

Finalspelet i säsongens andra tävling på PBA-Touren är veckans bowling på Viasat Sport. Denna vecka med nordiskt inslag då finländaren Mika Koivuniemi slagit sig fram till semifinal. Mika kvalade in som femte spelare och tog sig till semifinal via 4-1 mot Christopher Collins. Han vände ett 1-3 underläge mot Mike Machuga sedan denne fullständigt tappat spelet. I kvartsfinalen vann han ett psykkrig under uppvärmningen och sedan också matchen mot Robert Smith med 4-0. Mika anklagades för osportslighet när han med det mattaste som fanns i klotväskorna togs fram under värmningen och användes till att ”bränna hål” i Smith´s spellinje. Taktiskt eller osportsligt ? Det var frågan efter den kvartsfinalen. Spelarna som syns i TV denna vecka presenteras alltid här på www.superseries.org. Observera att måndagens sändning startar måndag 21.30 med repris tisdag 13.00.
Nästa vecka visas finalen från SuperSix i Västerås. Finalister är då Peter Ljung, Boden. Nina Flack, Örgryte, Anders Öhman, Sundbyberg samt Malin Glendert, Spader Dam.

Patrick Healy Jr. och Mika Koivuniemi (bild ovan)
Wes Malott och Patrick Allen (bild nedan)
© www.pba.com


Patrick Healy Jr, 37 år.
7 säsonger. 3 titlar. Rankad 16.
Snitt, 218,95

Patrick fick sitt genombrott 1991 under Världsmästerskapen i Singapore där han i par med Steve Kloempken vann guld i 2-manna och dessa två samt Vince Biondo också tog guld i 3-manna. Fyra år senare i Sao Paulo, Brasilien tog han sin första individuella titel efter vinst med 237-222 mot Japanen Takahama. Även 1996 var ett bra år för Patrcik och han blev utsedd till världens bäste amatörbowlare båda dessa år. Hans hustru, Teresa, är också en duktig bowlare och har representerat Mexico vid 8 mästerskap. TV-finaler var i början mardrömmen för honom och det var först i det 16 TV-framträdandet som han äntligen fick sin första titel. Den kom i Kansas City 20 oktober 2002. Förra säsongen blev det ett framträdande. Patrick blev då stoppad av sin namne Allen i semifinalen.

Mika Koivuniemi, 38 år.
6 säsonger. 6 titlar. Rankad: 7.
Snitt, 223,73

Mika debuterade i det finska landslaget som 21-åring och var given i laget under 12 år. Landslagskarriären lades i malpåse i och med att Mika anslöt sig till PBA-touren 1999. I sin 18:e PBA-tävling tog han sin första titel. Det var i en av de tyngsta tävlingarna på hela touren, ABC Masters. När han året efter vann U.S. Open blev han den förste icke-amerikan att ha vunnit två Masterstitlar. De två senaste säsongerna har Mika en träffsäkerhet på att nå TV-finaler på mer än 25%. Mika spelar fortfarande tävlingar i Europa och stod som segrare i Brunswick Aalborg International i maj. Förutom en stor mängd mästerskapmedaljer från det finska bowlinglandslaget så har han också ett finskt mästerskap i minigolf. Att slå sig in som ”utlänning” på PBA-Touren är inte det lättaste men Mika är idag en av de mest respekterade spelarna på touren. Mycket tack vare utmärkelsen PBA-player of the year 2004.

Patrick och Mika har mötts två gånger tidigare och den inbördes ställningen är 2-0 till amerikanen

Wes Malott, 29 år.
3 säsonger. Ingen titel. Rankad: 21.
Snitt, 219,55

Efter förra veckans spektakulära rännslag i finalen efter 5 raka kryss mot Tommy Jones i finalen av Tulsa Championship så är Wes Malott oerhört sugen på att göra sig själv rättvisa i veckans andra semifinal. Wes fick givetvis frågan om vad som händer i huvudet när han för tredje gången i TV visar upp ett nollresultat.
- Först blev jag äcklad men lyckades snabbt glömma bort det hela och gå till nästa slag. Och det rännslaget hade i alla fall det goda med sig att jag blev mer koncentrerad i mitt nästa slag. Men hatten av för Tommy som spelade fantastiskt bra men jag hade velat sätta lite mer press på honom. Jag hoppades till denna tävlings final att allt arbete jag lagt ner kunde börja betala tillbaka sig.
På frågan vad som är viktigast, varv i klotet eller precision i spelet, svarar Wes att hastigheten och rotationen är en oerhört viktig del av hans spel. Likaså att var i banan han spelar ut bollen också har stor betydelse och att dessa parametrar är beroende på att han hittar rätt känsla i sitt spel.
Svåraste motståndare på touren anser han att kompisen Tommy Jones och Chris Barnes är och vem som är störst genom alla tider svarar han att Walter Ray Williams Jr. är
Givetvis får Wes svara på om han har några planer på att spela någon tävling i Europa i framtiden, och då helst i Sverige.
- Just nu har jag inga sådan planer men det innebär ju inte att kanske kommer att få se mig någon gång i framtiden.

Patrick Allen, 35 år.
6 säsonger. 5 titlar. Rankad: 1.
Snitt, 223,50

Han blev PBA-player of the year förra säsongen med 3 vunna titlar i 5 TV-framträdanden. Lägg därtill ytterligare 6 placeringar inom Top-10. Han blev den förste sedan Williams Jr. från år 2000 att vinna två raka titlar. Segern i Dallas Open i januari följdes upp av ännu en vinst i Birmingham. Liksom de flesta spelarna på touren är han vidskeplig och har vissa ritualer och principer inför och under en tävling. Att inte avslöja vilka de är lär vara en av dessa principer. Han debuterade på PBA-touren 1999 och blev 39:e man i Track/Dexter Open och erhöll en prischeck på 50$. 6 år senare börjar summan av inspelade pengar närma sig 700.000$.

Wes Malott och Patrick Allen har aldrig tidigare mötts i matchspel.

// BeA NilssonSuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...