Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
Contact



Säsongspremiär for PBA i Viasat Sport
2005-12-05

Nu är det äntligen dags för en efterlängtad nypremiär. Årets PBA-säsong har startat och Viasat Sport visar liksom föregående års säsong, alla finaler. Först ut är finalen från PBA Tulsa Championship som spelades i slutet av oktober. Fyra sevärda spelare gör upp om veckans titel.
Bild ovan: Tommy Jones och Chris Barnes.
Bild nedan: Wes Malott och Mike Wolfe.
© www.pba.com


Chris Barnes, 35 år.
8 säsonger. 6 titlar. Rankad 2.
Snitt, 226,69

Chris är gift med World Cup-mästarinnan och VM-trean Lynda Barnes. Familjen består också av tvillingarna Ryan och Troy. Chris blev nyligen den spelare genom tiderna som snabbast spelat in över 1.000.000 $. Han har ett en 25 %-ig träffsäkerhet på att nå TV-finaler. Däremot är han inte lika säker att nå ända fram till en titel. Av de 41 semifinalplatserna har det ”bara” blivit 6 segrar. Han spelade i SuperSeries i Jönköping 2004 och nådde kvartsfinal och mötte Petri Mannonen som vann i tre raka matcher.

Tommy Jones, 27 år.
5 säsonger. 6 titlar. Rankad: 5.
Snitt, 222,99

Tommy vann sin första utmärkelse 2002 då han valdes till Rookie-of-the-year. Han har ett fantastiskt facit i TV-finaler. Vid de sex senaste tillfällena han varit i final har han vunnit samtliga matcher. I Tulsa fortsätter han jakten på Jim Pencaks 14 år gamla rekordsvit med 15 raka TV-matcher utan förlust. PBA-säsongen startade som vanligt i Japan. Tävlingen Japan Cup ingår inte i själva Danny´s PBA-tour men ger segraren, förutom 50.000 $, även en PBA-titel. I semifinalen vann han mot Amleto Monacelli i semin och i finalen slog han japanen Minoru Sendan.

Chris Barnes och Tommy Jones har mötts i matchspel 2 gånger tidigare. I januari vann Barnes Birmingham Open efter att ha vunnit de två sista seriera med 536-507. I februari möttes de i semifinalen i Cambridge Credit Classic och då fick Jones sin revansch och vann med 258 mot 212.

Wes Malott, 29 år.
3 säsonger. Ingen titel. Rankad: 21.
Snitt, 219,55

Storväxt spelare med ett mycket kraftfullt slag som inte lämnar någon oberörd. Någon har sagt att det ser ut som att han inte har något riktmärke över huvud taget utan bara sätter så mycket varv i klotet som det bara är möjligt och sedan hoppas på det bästa. Hans TV-sända rännslag och övertramp skulle vara ett bevis på det. Men det stämmer inte. Wes har sitt riktmärke vid övertrampslinjen och de spektakulära misstagen i semifinalen mot Liz Johnsson i februari förklarade han så här:
- Det var mitt andra TV-framträdande och det fanns mycket som snurrade i mitt huvud. Jag bestämde mig i ruta 2 för att spela lite hårdare men glömde att flytta tillbaka i ansatsen. Sedan flyttade jag bakåt men hade ett slag helt utan timing i sista rutan och så var det dags igen…
Eftersom Liz vann matchen med 6 poäng och Wes hade sitt "foul"efter 4 raka strike så är det lätt att förstå att Wes var förkrossad efter det misstaget.
Wes inledde säsongen med en nionde plats i Japan Cup.

Mike Wolfe, 29 år.
4 säsonger. 1 titel. Rankad: 23.
Snitt, 219,88

Visade redan vid 12 års ålder att han var en talang utöver det vanliga. Innan han hunnit fylla 13 år hade han noterat två 300-serier. Har sedan 15 års ålder helt och hållet levt på att spela bowling. Idag är han en av de bästa spelarna när det kommer gäller spel man-mot-man.
På vägen mot sin hittills enda PBA-titel, PBA Earl Anthony Classic för exakt 1 år sedan, visade han sin styrka i matchspelet. Han inledde med att vända ett underläge på 0-3 mot Ryan Shafer till en vinst med 4 – 3. Rick Steelsmith kunde inte hindra Mike i nästa match när han med en 279-serie låste matcresultatet till 4 – 2. Parker Bohn III agerade statist i nästa match där som Mike vann med 4 – 1 efter att ha snittat över 253 på de fem serierna. Snittet i nästa match var 248 och Amleto Monacelli förlorade med 4 – 0. I semifinalen stoppade han Walter Ray Williams Jr, som jagade sin 41:a titel, genom att slå 256.
I finalen fick han möta en annan av de alla största PBA-profilerna, Norm Duke. En mycket jämn finalmatch avgjordes när Mike visade att han var den ende av de två som hade nerver att slå en dubbel strike i den sista rutan.

Wes Malott och Mike Wolfe har mötts i matchspel en gång tidigare. I januari vann Malott PBA-historiens jämnaste match som slutat 4-0. Totalt var han bara 14 poäng bättre men han vann alla serier (209-203, 203-201, 203-201, 235-231). Det är lätt att förstå at Wolfe är riktigt revanschsugen i denna match.

// BeA Nilsson




SuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...