Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
ContactBowltech och Ebonite löser strikeproblem.
2005-12-01

En av anledningarna till att en del spelare ibland får problem med att nå tillräckligt många strike är att de kanske saknar något i klotväskan. En del käglor står stadigt som om de vore gjorda i betong. För att råda bot på detta problem så lämnar Bowltech ut tre effektiva Eboniteklot till spelare med strikeproblem under SuperSeries i Kungsbacka.

I dessa tre starter:
Tisdag 19.00
Onsdag 19.00
Torsdag 20.00

får den spelare, i varje start, som har flest spärrar i sitt protokoll ett nytt strikeklot.

Vilka bollar kommer att delas ut, Magnus Eklöv, Bowltech?
- Det bästa måste ju vara att låta Mathias Årup avgöra det. Han är staffspelare för Ebonite och borde veta vad som passar på banorna i Kungsbacka.

Mathias Årup, vinnare av bland annat Olypia Tournament 2004, får svara på frågan vilka tre bollar av de han själv tänker spela med som skall delas ut.

Då det brukar vara en hel del olja på banorna i Kungsbacka så har jag valt 3 st klot som jag tror kommer att passa bra på medium- till väloljade banor.

(klicka på klotnamnen för mer information)
The One
Ett nytt klot från Ebonite. Detta klot ska var det klot från Ebonite som ska svänga mest av alla. MEN, det är polerat från fabrik och är konstruerat att gå långt ner i banan innan det svänger. Mina erfarenheter så här långt är att det var längesedan jag spelade med ett klot som glider ner så långt i banan men som ändå svänger så kraftfullt. Tycker att många av de värsta kloten idag som ska svänga mycket ödslar för mycket energi på vägen till käglorna och det resulterar ofta i att effekten i kägelträffen inte alltid är tillfredställande.
Pga av sin nya kärna och sitt nya ytmaterial så får man både längden och den rätta friktionen i banan men kanske framförallt den rätta effekten i kägelträffen på väloljade till mediumbanor.
Over Time
Uppföljaren till den populära Big Time- serien.
Ett reaktivt klot som svänger mycket men med lite mer längd och har även en lite lugnare brytpunkt än både Big Time och Big Time pearl. Har personligen borrat denna att gå väldigt tidigt och lugnt. Den var kanske lite aggressivare än jag hade trott men är ändå väldigt lättkontrollerad och har en lugn brytpunkt.
Xxxcel
Den tredje generationen i Xcel- serien. Detta redan populära klot har fungerat väldigt bra på väloljade banor i höst. Går lite tidigare och är lite aggressivare än både Xcel och Xxcel.
Riktigt bra i träffen.

- Det känns bra att lämna iväg de här tre kloten i Kungsbacka och jag hoppas att de hamnar hos bowlare som verkligen behöver ett riktigt bra klot.

Hur förebereder du dig själv inför SuperSeries i Kungsbacka?

Jag har haft ett par spellediga helger och har ägnat veckorna åt en hel del träning på småsaker som jag inte riktigt har tyckt stämt till 100%. Veckan innan kommer jag att spela SuperSix i Västerås och då förhoppningsvis få svar på att min extra träningsperiod har börjat att betala sig, skulle varit kul med en framskjuten placering som svar.
Därefter hoppas jag att formtoppen kommer att infinna sig under veckan i Kungsbacka.

Hur har höstsäsongen varit? ?
- Den har varit ok. Har väl inte gått så bra för varken mig eller för Elbogen/N6 i ligan.
Vi har haft lite bekymmer med vår hemmahall och tappat en del poäng där som vi inte brukar så det känns lite ovant att fightas runt det undre strecket, men då vi alltid har varit ett vårens lag så är jag övertygad om att vi kommer att slåss om slutspelsplatserna när det drar ihop sig i maj.
Personligen så har det som vanligt gått lite bättre på tävlingarna än i ligan, dock utan en riktig fullträff. Har en semifinalplats i Norge som top. Men jag är bra med i tävlingarna och jag känner att jag kan vara med och konkurrera om pallplatser i varenda tävling.

Hur går det att kombinera elitbowling med ett heltidsjobb? ?
- Det går väl lite si och så ibland. Man är begränsad då man måste sköta sitt jobb samtidigt som man både vill och försöker spela så mycket bowling det bara går. Vissa tävlingar går det helt enkelt inte att åka på pga arbetet och man är ju begränsad av att man inte har obegränsat med semesterdagar. Men jag har en bra arbetsgivare så tar jag bara ut semesterdagar i tid så brukar jag inte ha några problem att komma ifrån, men det är ett ständigt trixande att försöka få ihop tävlingar, jobb och semesterdagar. Men jag har börjat vänja mig att jag inte kan åka på alla tävlingar och då får man välja ut de tävlingar som man tycker verkar bra och försöka ta ut semester därefter.

Kommer du att åka över till USA för spel denna säsong? ?
- Jag antar att det är PBA- trials du syftar på?
Nästa sommar kommer jag förmodligen inte att åka till USA. Det är framförallt en väldigt kostsam resa rent ekonomiskt samt att det kostar en hel del semesterdagar, vilket man inte har så gott om när man försöker spela så många tävlingar som möjligt under ett år. Hade tänkt spara några till VM :-)
Men utan att lova något så kommer jag sannolikt att testa igen något år framöver. Det var en fantastisk erfarenhet att spela med så duktiga spelare under rätt så hårda förhållande. Så det vill jag göra om och då förhoppningsvis förbättra mitt resultat.
Om det var MegaBuck tävlingar du syftade på så kommer jag inte att åka i år Det går åt för många semesterdagar + att det är för dyrt. Får lägga pengarna på de stora tävlingarna i Europa istället då de ger mig fler tävlingstillfällen och fler chanser att både vinna pengar och visa resultat inför kommande uttagning.

Det är ingen hemlighet att Mathias siktar på landslaget. Och det skulle heller inte vara någon större överraskning om Magnus Johnson skulle lyfta in Mathias i truppen. En seger i Kungsbacka skulle definitivt tjäna sitt syfte.

Mathias är en riktigt bra bowlare med en bred materialkunskap.

En stor spelare med bra klot i väskan.

Det låter ju som ett vinnande koncept.
SuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...